Sunne desserter

23.04.2012
10:10

HEI madag !

Da vi bodde i tromsø hadde Eirin, Lene og jeg sukketreff, der vi bare bakte og spiste godteri- med andre ord, jeg hadde møtt noen som er like glad i sukker som meg.

Så når Eirin var her fra onsdag til søndag ble det med andre ord laget og kjøpt "litt" for å døyve fysingen.

MEN så pratet jeg med Lina tirsdag før Eirin kom, og hun anbefalte noen bakevarer fra bloggen www.kriweb.no -som for det meste er sunne, og vennelige mot kroppen sånn at treningen faktisk får lov til å gi effekt. Eirin og jeg bestemte oss for å gi det ett forsøk, og bakte faktisk bare sunnere varianter !! (frem til lørdag vel og merke, da MÅTTE vi lage "verdens beste" men på lørdag er det lov.. og fredag..)

  1. KOKKOSBOLLER

Oppskrift

 

  • 3 eggehvitter
  • 3 ss sukrinmelis
  • 4 gelatinplater
  • 2 ss vann
  • 100g mørk sjokolade

Legg gelatinplater til bløt i litt kaldt vann. Stivpisk eggehvittene luftige og hvite, tilsett sukrinmelis eller annen søtning. Smelt gelatinplatene med en skvett vann og hell i en tynn stråle over i eggehvittene mens vispen går. Sprut ut på en tallerken, og la de stå kjølig i minst 20 min. imens varmes 86 % sjokolade i vannbad, som de kalde dyppes i, og strør kokkos over.

        

DOM: Perket for en skikkelig fysen sjel, for dette smakte søtt og godt. Jeg skal prøve å erstatte væsken med oppvarmet kokkosmelk, for jeg savnet litt kokkossmak.

       2. FLUFF

Ingredienser

  • 2 målesjeer proteinpulver (med alle smaker)
  • Frossen banan og frosne bringebær
  • Litt melk 

(her kan alt av frukt brukes, og den kan tilsettes stevia, sukrin eller annen søtning hvis man er mer fysen)

 

Håndmikses til den frosne frukten er malt opp, da har det hele en iskonsistens, og smaker GOOD ! Spises med skje.

     

DOM: Veldig enkelt, perkeft konsistens, og god smak. perfekt etter trening eller som kveldskos

      3. CAROLINES LAVKARBOBOLLER
Ingredienser
  • 80 gram mandelmel
  • 1 egg
  • 2 ss kremfløte
  • 3 ss kesam
  • 4-5 ss sukrin
  • en klype salt
  • 50 gram smør
  • en toppet teskje bakepulver
  • 2-3 ss fiberhusk
  • 2 ss kardemomme

180 grader, i 20 min.

Vi laget en "gulerotkaketopping" ved å blande en boks philadelphia ost og litt sukrin melis, vi delte bollene i to, og hadde røren og syltetøy på.

  

DOM: Ikke den smaken som var forventet, det smakte nesten litt vaffler med litt bolle konsistens, men ikke helt det heller. Men veldig gode anywho :D

I morgen er det innveieing for uken så får vi se om det har gitt drastiske resultater ;)

Vi blogges ! :)

10 kommentarer

MODEMARTIN 23.04.2012 10:17
Har du haft en fin helg? :)
Stine Larsen 23.04.2012 12:09
MODEMARTIN: En kjempe hyggelig helg :)
Lene 23.04.2012 12:22
Nam! Det skal herved prøves ut :) Sunt, søtt og godt høres ut som den perfekte kombinasjon! :D hurra!
€Malene - Mamma til Milio Andreas€ 23.04.2012 12:32
Nam, de så gode ut!
Stine Larsen 23.04.2012 12:53
Lene: Vi tenkte nu på dæ når vi lagde, og spiste det ;)
Stine Larsen 23.04.2012 12:53
€Malene: Overraskende godt :D
Anette =) 24.04.2012 21:02
naaaaam!
Frøken Stine 24.04.2012 23:18
Sånne kokosboller skal eg ha til freddan- yum!!!
Stine Larsen 25.04.2012 09:52
Frøken Stine: Mums :D
Stine Larsen 25.04.2012 09:53
Anette =): Namzi namzi :D

Skriv en ny kommentar

Stine Larsen

Stine Larsen 26, Ringerike
Jeg er Stine på 24 år..Opprinnelig fra sandefjord men bor for tiden i Hønefoss med min lille familie. August 09.kom lilleprinsen vår, Lukas til verden og bloggen handler om vår hverdag som småbarnsfamilie, livet med en mann som jobber som fotballspiller på Hønefoss, livet, og utfordringene ved å ha en sykdom som fortsatt utredes.

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Lenker

hits